CHP’DE TAHT KAVGASI

CHP’DE TAHT KAVGASI

CHP’de yaşanan tartışmalar Kırıkkale’ye de sıçradı.

A+ A-

CHP’de yaşanan tartışmalar Kırıkkale’ye de sıçradı. Önal açık açık CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergilerken Bozdağ muhalif il başkanları arasında yer alıyor. 

KAYBETTİKÇE KOLDUĞUNU KORUDU
CHP Milletvekili Ahmet Önal, 20 yıldır aldığı yenilgilere rağmen koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu yanında saf tutarken, yaşanan tartışmalarda kendine yer edinmeye çalışan İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ise değişimcilerin çevresinde toplandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dan yana tavır sergiliyor. 

MİLLETVEKİLİ ÖNAL’DAN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Milletvekili seçildiği dönemden bu tarafa Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, liderine desteğini açıkça ifade ediyor. Twitter hesabında Kılıçdaroğlu paylaşımlarına yer veren Önal, yakın zamanda da İmamoğlu ile arasının bozuk olduğu ve Kılıçdaroğlu’ndan yana tavrını açıkça belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ziyaret ederek hesabından paylaşmıştı. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI DÜŞÜNEN BOZDAĞ DEĞİŞİM’DEN YANA
Uzun süredir CHP Kırıkkale İl Başkanlığı görevini yürüten Onur Yüksel Bozdağ ise Kılıçdaroğlu'na görevi bırakma çağrısı yapan il başkanları arasında yer aldığı öğrenildi. Yaklaşan yerel seçimlerde öncesi Kırıkkale’de önemli bir ivme kazandıklarını yakın çevresine ifade eden Bozdağ seçime Kılıçdaroğlu ile girilmesi durumunda Kırıkkale’de ise belediye başkanlığını alamayacaklarını ifade ettiği konuşuluyor.  Yılbaşı öncesi programda olmamasına rağmen akşam saatlerinde Ekrem İmamoğlu’na Cumhuriyet Meydanın da mini miting düzenlemesini sağlayan Bozdağ, Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan olması durumunda Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olacağına kesin gözüyle bakıyor.  


KIZIK YİNE PUSU’DA
Her olaya ayrı ayrı paylaşımlarda bulunan CHP’nin Kırıkkale’de ki çekirdek isimlerinin başında gelen Yücel Kızık ise henüz kamuoyunda açıkça görüş bildirmeyip pusuda beklemeye devam ediyor. CHP’nin Kırıkkale’de ki kilit ismi olan ve yıllardır CHP Kırıkkale örgütü içinde değişmeyen tek isim olan Yücel Kızık Milletvekili Önal ile İl Başkanı Bozdağ arasında arabuluculuk yapıp sesiz kalmalarını istiyor.


Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur